فونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا ساز
فونت زيبا ساز
-> html; charset=utf-8"> شطــــــــــــرنج حرفه اي !

شطــــــــــــرنج حرفه اي !

اميدرارم از گشت وگذار در اين سايت لذت ببريد!

منوي اصلي

آرشيو موضوعي

آرشيو مطالب

لينکستان

ساعت

امکانات

ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 48
بازدید دیروز : 11
بازدید هفته : 81
بازدید ماه : 81
بازدید کل : 958
تعداد مطالب : 26
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


ابزار پرش به بالا فونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا ساز

کد متحرک کردن عنوان وب

دريافت كد بازی آنلاين تصادفی


موضوع : چطور بازی کنید (استراتژی)

این درس احتمالا مهمترین قسمت آموزش است. در مقدمه راجع به اهمیت دانش شطرنج صحبت کردم . زمانیکه شما ایده های اساسی بازی شطرنج را می فهمید، در هر پوزیسونی می توانید بهترین حرکت را پیدا کنید. این ایده ها می تواند بازی شما را با ثبات و قوی سازد. همچنین گفتم که شما نبایستی همیشه پذیرای هر دانش جدید بی هدفی باشید، بلکه سعی کنید اساسا سیستم تفکر خود را بهتر کنید. در خلال این درس من دقیقا به شما خواهم گفت که استاد بزرگان چگونه طی یک بازی شطرنج فکر می کنند. شما یک سیستم تفکر مشخص شامل چندین مرحله آسان را کسب خواهید کرد. با دنبال کردن این مراحل شما به نتایج استاد بزرگی می رسید.

به شما شدیدا توصیه می کنم چندین بار این مطالب را مرور کنید تا ایده ها را کاملا متوجه شوید. پس از آن شما درخواهید یافت که این ایده ها ، آنچنان که در ابتدا به نظر می رسند دشوار نیستند. پس از مدتی تمرین به طور اتوماتیک بدین روش فکر خواهید کرد و از پیشرفت سریع لذت خواهید برد.

بگذارید شروع کنیم . من به شما چند ایده کلی می گویم و به صورت تمرین آنها را به تصویر می کشم.

اولین ایده کلی این است که "ایده اصلی بازی شطرنج فعالیت سوارهاست تمامی قوانین دیگر بیشتر روشهای تحقق بخشیدن این ایده اساسی را مشخص می کنند . حال ما آن را در عمل خواهیم دید. در این بازی من سفیدم و سودارکین سیاه

1e4 c5 2.Nf3

می دانید که بازی شطرنج شامل 3 مرحله : شروع بازی، وسط بازی و آخر بازی است. هر بخش از بازی خصوصیات خاص خود را دارد. بنابراین ما باید بدانیم در هر یک از این مراحل دقیقا چه باید انجام دهیم.

در شروع بازی 3 وظیفه اصلی داریم که نیاز به تحقق بخشیدن آنها است. 1- گسترش سوارها 2- قلعه 3- اتصال رخ ها (با حرکت وزیر)

به نظر واضح می رسد، اما من می توانم به شما مثالهای زیادی را نشان دهم که بازیکنان قوی این اصول را دنبال نکرده اند و به سرعت متلاشی شده بودند. یک اشتباه بسیار نمونه وار ، شروع یک حمله زودرس قبل از تحقق این 3 وظیفه اصلی در شروع بازی است. ایده دیگر این است که ما نیاز به گسترش سوارها داریم بنابراین حرکت پیاده ها تنها در صورتی می تواند خوب باشد که تدارک گر گسترش سوارها باشند.

d6 3.d4 cxd4 4.Nxd4 Nf6

وظایف اصلی در هر مرحله از بازی جهت کلی بازی را نشان می دهد. همچنین شما بایستی چگونگی یافتن هر حرکت را بدانید. چندن اصول استراتژیکی اساسی وجود دارد که به شما در یافتن بهترین حرکت در هر پوزیسیون کمک می کند. یکی از آنها اصل سوار کم تحرک است. این بدان معناست که شما بایستی مهره ای را که کمترین فعالیت را دارد بیابید و وضعیت آن را بهبود بخشید.

به عنوان مثال، همین حالا سیاه به پیاده ی e4 حمله کرده است. سفید راههای زیادی برای دفاع از آن دارد : Nc3،Bd3،f3،Qf3 ما می دانیم که گسترش وزیر سومین وظیفه در گسترش است. بنابراین ما نبایستی وزیر را در چنین مرحله ای سریعا وارد بازی کنیم در غیر اینصورت حریف با شروع حمله به وزیر ما فرصت های اضافی (تمپو) برای گسترش بدست می آورد.

نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: پنج شنبه 11 اسفند 1390برچسب:اس ام اس جوك طنز عكس دانلود فيلم دانلود آهنگ, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

فیلم های ناب آموزشی : سری foxy

شرکت foxy opening   با مربیان مجرب ( استاد بزرگ ) خود تنها شرکتی هست که تونسته با roman  به رقابت بپردازه که با کادر کامل خوب تونستن خیلی از شروع بازی ها - وسط بازی و آخر بازی ها رو در 134 شماره ارائه بدن!! بی شک با تماشایی یک از شماره خواستار تمامی فیلم های این مجوموعه خواهید بود. آدرس شماره ها و تبلیغ http://www.chessset.com/foxy-chess-openings-dvd.html  و البته نمونه فیلم این سری و سری رومنز رو در وبلاگ قرار میدم تا همه شطرنج آموزان با این سری اموزش ها بیشتر آشنا بشن .

نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: پنج شنبه 11 اسفند 1390برچسب:اس ام اس جوك طنز عكس دانلود فيلم دانلود آهنگ, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: پنج شنبه 11 اسفند 1398برچسب:, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

بازی شطرنج را چگونه شروع کنیم ؟

 

 برای شروع بازی شطرنج لازم نیست که حتما تمام تئوری های شروع بازی را  حفظ کنیم فقط کافیست شش اصل زیر را که به اصول طلائی شروع بازی معروف هستند را رعایت کنیم  .

اصل اول : در شروع بازی به فکر مات کردت رقیب یا گرفتن مهره او نباشیدبلکه تنها به گسترش خود توجه نمائید .

اصل دوم : گسترش موقعی تمام می شود که کلیه سوار ها در بازی شرکت کرده و قلعه رفتن خاتمه یافته باشد . تا هنگامی که هنوز یک سوار غیر فعال وجود دارد حمله نباید شروع گردد .

اصل سوم : باید به اندازه رقیب سوار به میدان آوریم  وگرنه به هم خوردن تعادل به ضرر کسی خواهد بود که سوار کمتری وارد بازی کرده است . هر سوار در شروع بازی تنها باید یک دفعه حرکت کند .

اصل چهارم : بهتر ان است که هر مهره به خانه های بیشتری فرمانروائی داشته باشد . همیشه باید به یاد  داشته باشیم که تسخیر مرکز  هدف شروع بازی است .

اصل پنجم : اسب ها را قبل از فیل ها و مخصوصا پیش از فیل وزیر خارج کنید .

اصل ششم

: اگر رقیب بی اعتنا به اصول بالا به گسترش بپردازد شما به ان توجه نکنید و با خیال راحت به گسترش خود ادامه بدهید . کیفر و گوشمالی بازی غلط چندی بعد خود بخ خود نمایان خواهد ش

نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: چهار شنبه 10 اسفند 1390برچسب:کد حرکت عنوان سایت یا وبلاگ, کد برای به حرکت در آوردن نام سایت و وبلاگ, کد جاوا اسکریپت برای به حرکت درآوردن نام سایت, کد جاوا اسکریپت برای زیبا سازی وبلاگ, کد وبلاگ, کد برای وبلاگ جدید, کدهای جاوا اسکریپت کاربردی, کد جاوا اسکریپت بدون اشکال برای بلاگفا, کد برای سیستم وبلاگدهی بلاگفا, کد برای استفاده در عنوان وبلاگ, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

 

آیا برای پیشرفت کرذن باید همه ی گشایش ها را بازی کرد؟و باید همه کتاب های گشایشی را خواند؟واقعا"تعداد کتاب هایی که در مورد گشایش ها نوشته اند سرسام آور است.ولی تعدادی از آنها چگونه بازی کردن در گشایش را می آموزند و تعدادی هم به گشایش های خاصی(مثل هندی شاه و غیره)می پردازند.مثلا"سیصد صفحه در مورد حمله یوگسلاو در واریاسیون دراگون از دفاع سیسیلی می نویسند و به سفید می گویند چه شاخه هایی را بازی کند.تا ببرد!البته هر لحظه ای که حریف از این شاخه ها عدول کند خودتان می مانید و خودتان!

 نمی خواهیم بگوییم همه ی این کتاب ها چنبن است مسلما" بعضی از آنها عالی است و مولفانشان تحقیقات فراوانی کرده اند ولی این کتاب ها جنبه کاملا" اختصاصی دارند.و برای بازیکن متوسط فایده ای ندارند.پس باید واقع بین بود. این کتاب ها را باید به صورت مرجع در نظر گرفت.و لازم نیست همه آن ها را واو به واو خواند.کتاب هایی که راهنمای استرتژیکی ما باشند و مثال های مناسب ارائه دهند مفید ترند.در رویارویی های قهرمانی جهان طرفین تیم های متشکل از استادان بزرگ دارند که تمام گشایش ها را بر رسی می کنند اگر یکی از طرفین حرکت جدیدی در گشایش پیدا کند معمولا" طرف دیگر غافلگیر می شود.مطالعه گشایش ها کاری جدی و سنگین است که در دنیای رقابت شطرنجبازان حرفه ای به بقای آنها در میدان های نبرد کمک می کند.ولی بیشتر ما در موقعیتی نیستیم که بخوا هیم مثلا" به حرکت جدیدی از گاسپاروف مثلا" در حرکت بیستم یکی از شا خه های دفاع هندی شاه پاسخ دهیم.هدف بیشتر ما عمدتا" این است که وارد وسط بازی مناسبی شویم و در این وسط بازی بدانیم که چه باید کرد.

به این منظور توصیه می کنیم

1) گشایش های خود را محدود کنید.

2) گشایش هایی را بازی کنید که از آن لذت می برید نه گشایش هایی که تصور می کنید (یا می گویند)بهتر است .

3) در باره گشایش هایی که بازی می کنید مطالب هر چه بیشتری بیا موزید ولی شاخه های گوناگون و بیشمار را حفظ نکنید.

4) گشایش های خود را مدام تغییر ندهید .تجربه در شطرنج با باختن به دست می آید!

5) در صورت امکان گشایش ها و شاخه هایی را بازی کنید که چندان شناخته شده نیستند.با رعایت این توصیه ها حتما در مسابقات موفق تر ظاهر خواهید شد.امتحان کنید.

(بر گرفته از ماهنامه شطرنج ایران شماره 14 مهر 1376)

 

نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: چهار شنبه 10 اسفند 1390برچسب:اس ام اس جوك طنز عكس دانلود فيلم دانلود آهنگ, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

یک استاد روس در سال 1842 جزییات گشایش را مورد ارزیابی قرار داده است



The French Defense

1.e4 e6 

بیش از 20 سال است که من دفاع فرانسه بازی می کنم؛ آنچه که مرا واقعا مجذوب این دفاع می کند طبیعت محکم و بسته ی آن است. درزمانی که نتایج بازی های من باخت مرتب بود، بدنبال گشایشی بودم که بسیار بسته و محکم باشد و بتواند بقای بازی مرا در وسط بازی ضمانت کرده و حداقل فرصتهایی را برای جدال داشته باشد. گشایش فرانسه انتخابی ایده آل برای بازیکنانی است که علاقه مند به شروعی مشتمل بر فرصتهای متعدد یک دفاع نیرومند با قابلیت حملات متقابل هستند.لطفا براي خواندن ادامه اين مقاله جالب به ادامه مطلب برويد.


ادامه مطلب
نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: چهار شنبه 10 اسفند 1390برچسب:اس ام اس جوك طنز عكس دانلود فيلم دانلود آهنگ, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

امروزه سیسیل پوردی (برنده مسابقات قهرمانی شطرنج مکاتبه ای جهان 1953) بیشتر بخاطر روشی که در آموزش به نوآموزان گردآوری کرد ،مشهور می باشد. 30 پیشنهاد زیر حاوی نکات جالبی برای نوآموزان می باشد. بدیهی است که به هیچ یک از آنها به دید یک حکم قطعی نباید نگریست.



10 پیشنهاد شروع بازی

1- با پیاده های مرکزی آغاز کنید.

2- با تهدید گسترش دهید.

3- اسبها قبل از فیلها.

4- دوبار با یک مهره بازی نکنید.

5- کمترین حرکات ممکن پیاده ای را در شروع به کار گیرید.

6- وزیر را خیلی زود به بازی نیاورید.

7- هر چه سریعتر قلعه بروید (ترجیحاً در جناح شاه).

8- همواره برای بهبود درکنترل مرکز بازی کنید.

9- سعی کنید حداقل یک پیاده در مرکز داشته باشید.

10- بدون نتیجه واضح و کافی، قربانی ندهید.

در عوض قربانی کردن پیاده می بایست:

یا  سه تمپ کسب کنید.

یا  وزیر حریف را منحرف کنید.

یا  از قلعه رفتن حریف جلوگیری کنید.

یا  یک حمله قوی درست کنید.


10 پیشنهاد وسط بازی

1- تمام حرکاتتان را در قالب یک طرح مشخص انجام دهید.

2- وقتی از لحاظ ارزش مهره ها جلو هستید، تاآنجا که ممکن است مهره ها را تعویض کنید (بخصوص وزیر).

3- از ضعف های جدی پیاده بپرهیزید.

4- در وضعیت های فشرده و زیر فشار با تعویض خود را آزاد کنید.

5- وقتی وزیر حریفتان در صفحه است، شاه را بیرون نیاورید.

6- تمام ترکیبها بر مبنای حمله دو گانه است.

7- اگر حریفتان یک یا دو مهره بی دفاع دارد، بدنبال ترکیب باشید.

8- در وضعیت برتر برای حمله به شاه حریف می بایست ستونها (وگاهی قطرها) را برای حملات سوارهای سنگین باز کنید.

9- در وضعیت های برابر،  فعالیت مهره ها را به سمت مرکز هدایت کنید.

10- در وضعیت های نامطلوب بهترین دفاع در صورت ممکن حمله متقابل است.

 

10 پیشنهاد آخر بازی

1- برای بردن بازی بدون پیاده ها شما حداقل باید یک رخ یا دو سوار سبک داشته باشید. (به استثنای دو اسب)

2- شاه در آخر بازی باید فعال شود.

3- پیاده عبوری (رونده) می بایست پیشروی کند.

4- راحت ترین آخر بازی برای پیروزی ، آخر بازی پیاده هاست.

5- اگر فقط یک پیاده جلو هستید، سوارها را تعویض کنید نه پیاده ها را.

6- پیاده هایتان را در خانه های همرنگ فیل خودتان قرار ندهید.

7- فیل ها معمولاً ازاسبها بهترند مگر در وضعیت های مسدود پیاده ای.

8- یکی از روشهای تصاحب پیاده ها رساندن رخ به عرض هفتم است.

9- رخ می بایست پشت پیاده رونده قرار گیرد.(چه پیاده خودی چه پیاده حریف)

10- پیاده رونده را با شاه مسدود کنید.

 



نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: چهار شنبه 10 اسفند 1390برچسب:اصول بازی شطرنج, قوانین شطرنج, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

رموز استاد بزرگی 1

همچنین ما می دانیم که نیاز به گسترش سوارها داریم. پس ما نمی خواهیم که پیاده را به f3 حرکت دهیم حال باید تشخیص دهیم که کدام سوار را بایستی گسترش دهیم، فیل یا اسب؟ بگذارید از اصل سوار کم تحرک برای جواب این سوال استفاده کنیم. فیل در حال حاضر فعال است. قطر بزرگی را کاملا کنترل می کند. اسب کاملا غیر فعال است. بنابراین در ابتدا نیاز به گسترش اسب داریم. ضمنا این یک وضعیت نمونه وار است، تقریبا ما همیشه بایستی اسبها را قبل از فیل ها گسترش دهیم . لاسکر دومین قهرمان جهان این قانون را خیلی وقتها پیش عنوان کرد.


ادامه مطلب
نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: چهار شنبه 10 اسفند 1390برچسب:اس ام اس جوك طنز عكس دانلود فيلم دانلود آهنگ, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

پایان نامه – ورزش شطرنج موجب افزایش مهارت حل مسأله در افراد می شود

 

نتایج یک پایان نامه نشان داد که بازی شطرنج می تواند موجب افزایش مهارت حل مساله در افراد گردد.

به گزارش سرویس پایان نامه ایسنا، مهنازامین رنجبر در پایان نامه کارشناسی ارشد رشته روانشناسی عمومی خود با عنوان " تأثیر بازی شطرنج بر مهارت های حل مسأله در دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) " آورده است: بنا به نظریه انتقال در یادگیری، در برخورد با مسائل مختلف ( مثل بازی شطرنج که از جهت مراحل شبیه به مراحل حل مسأله به طور کلی است) فرد می تواند توان خود را در موقعیت های مختلف بیازماید و با تکرار و تمرین مسائل مختلف ، نحوه برخورد مناسب با مسائل را یافته و آنها را به موقعیت های مشابه در زندگی تعمیم دهد.

درادامه این پایان نامه آمده است: می توان اظهار داشت که شطرنج به عنوان یک بازی، محیطی را ارائه می کند که با هرآرایش در صفحه ، مسأله ای خاص شکل گرفته و مستلزم حل آن جهت پیشبرد بازی است.

هر بازیکن در بازی شطرنج، زمانی که با حرکت تازه ای از جانب حریف  یا با وضعیت تازه و به عبارت دیگر با مسأله ای جدید روبرو می گردد، ابتدا با بررسی موقعیت مهره ها در حالت جدید، به بررسی وضعیت کلی صفحه می پردازد. فرضیه سازی در خصوص هر حرکت یا مجموعه ای از حرکات، مرحله ای است که فرد را در جهت پیش بینی حرکات ممتد وموفقیت آمیز آماده می سازد . زمانی که فرد با موقعیتی ساده روبرو می گردد، به راحتی فرضیه مورد نظر خود در خصوص آن وضعیت را طرح نموده و به سرعت ، آن را می آزماید.

 

دراین پایان نامه اضافه شده است: حرکات سریع بازیکنان در ابتدای بازی می تواند نشان دهنده سادگی مسائل درابتدای بازی باشد به نحوی که حتی بازیکنان مبتدی نیز بعد از چند بازی ابتدایی، پیش بینی های اولیه را به سادگی انجام داده و به سرعت حرکات خود را انجام می دهند. به عبارت دیگردر خصوص مسائل ساده ، روند مراحل فرضیه سازی، فرضیه آزمائی و نهایتاً حل مساله در زمان کوتاهی طی می شود.

درادامه این پایان نامه که در سال 1380 با راهنمایی دکترحسین رضا بخش در دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه الزهرا(س) " تدوین شده، آمده است: کمی بعد از شکل گیری کل بازی ، به تدریج مسائل ، پیچیده تر می گردد. فرضیه سازی و فرضیه آزمایی دراین زمان مستلزم صرف وقت و دقت بیشتر است هر حرکت در ارتباط با پیش بینی چندین حرکت بعدی طرح ریزی می شود. در این مرحله ، بازیکن می آموزد که برای حل هرمسأله راه های متعددی وجود دارد و انتخاب بهترین راه ، مستلزم درایت و اندیشه بالا است و نهایتاً تصمیم گیری در خصوص مسائل اساسی است که نتیجه بازی را مشخص می کند.

محقق در خاتمه می افزاید : در بازی شطرنج ، بازیکن مراحلی را که باید درحل مسئله طی نماید، طی می کند . این مراحل دقیقاً شبیه مراحلی است که در حل مسائل کلی، فرد با آن ها مواجه می گردد. همان طور که در موقعیت زندگی، فرد در برخورد بامسائل تکراری به سهولت از عهده حل آن ها برمی آید در بازی شطرنج نیز در برخورد با مسائل ساده به راحتی واکنش نشان می دهد. اما درموقعیت های دشوار و تازه تر با صرف دقت کافی راه حل احتمالی را بررسی نموده و بهترین راه حل را برمی گزیند. گفتنی است، جامعه آماری این پژوهش ، شامل 3300 دانشجو در رشته های مختلف دانشگاه الزهرا در نیمسال اول سال تحصیلی 80-79 در مقطع کارشناسی به استثنای دانشجویان رشته های ریاضی ، فنی و مهندسی بوده است. دانشجویان اخیر( رشته های ریاضی و فنی و مهندسی) با فرض سر و کار داشتن و تمرین حل مسأله که اقتضای رشته تحصیلی آنهاست از جامعه آماری حذف گردیدند.

منبع:tebyannet


نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: چهار شنبه 10 اسفند 1390برچسب:اس ام اس جوك طنز عكس دانلود فيلم دانلود آهنگ, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

اظهار نظر جالب کارلسن در موردهمکاری کاسپاروف و ناکامورا !!ایگاه جهانی شطرنج به نقل از وی جی نت منتشر کرد؛

کارلسن در مورد همکاری کاسپاروف و ناکامورا



همانطور که پیش از این عنوان شده بود "مگنوس کارلسن" در سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ تحت تعلیم "گری کاسپاروف"قرار داشت و در مارچ ۲۰۱۰ این همکاری توسط طرفین قطع شد.هفته گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه "کاسپاروف" با یک فرد جدید کار می کند و او کسی نیست جز "هیکارو ناکامورا" استاد بزرگ آمریکایی،این همکاری از ژانویه گذشته آغاز شده است و این خبر را "کاسپاروف" طی مصاحبه طولانی در مجله شطرنج "نیو این چس"(New in chess) عنوان کرده است.به این منظور پایگاه نروژی "وی جی نت"(VG Nett) نظرات "مگنوس کارلسن" را در این مورد جویا شده است و به تازگی در پایگاه شطرنج(chessbase) منتشر شده است که شنیدن آن خالی از لطف نیست.

در گزارشی در پایگاه نروژی "وی جی نت" هنگامی که از "کارلسن" در مورد همکاری "گری کاسپاروف"(برترین شطرنجباز همه ادوار) و "هیکارا ناکامورا"(نفر نهم فهرست بهترینهای شطرنج جهان) از ژانویه گذشته پرسش می شود وی می گوید:

"من هم شگفت زده شدم.تا به اکنون در مورد این نکته که کاسپاروف نظر خاصی بر روی استعداد ناکامورا در شطرنج داشته باشد چیزی نشنیده بودیم و به هیمن جهت است همکاری بین این دو برایم غیر قابل باور بود."

وی جی نت: "مگنوس کارلسن" نابغه جوان نروژی در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ با کاسپاروف همکاری داشته است و علارغم اینکه پیشرفتهای سریعی از این همکاری حاصل شده بود "کارلسن" به صورت یکطرفه این همکاری را قطع کرد و بر این باور است که شاید روسها در این مورد برنامه هایی را برایش تدارک ببینند.همکاری "ناکامورا"(متولد ژاپن و بزرگ شده آمریکا) و "کاسپاروف" با پشتیبانی مالی "رکس سینکوئیفیلد" بیلیونر اهل سنت لوئیز که به گفته پایگاه وی جی نت ،مبلغی در حدود یک میلیون کرور را به این امر اختصاص داده است، انجام می شود.

پایگاه "وی جی نت" که خبر این همکاری را از مجله شطرنج "نیو این چس" نقل کرده است در ادامه می نویسد: "ناکامور"ا هدف از کمک خواستن از "کاسپاروف" را دستیابی به بایگانی عنی گشایشی وی عنوان می کند.این دو نفر در ماههای گذشته دو جلسه آموزشی با یکدیگر داشته اند که بیشتر در مورد مسائل اصلی شطرنج بوده است و قرار بر این بود تا سومین جلسه قبل از مسابقات دورتموند و در فاصله اقامت تابستانی کاسپاروف" در کشور کرواسی صورت گیرد که به دلیل اینکه "ناکامورا" تصمیم گرفت تا در مسابقات پوکر لاس وگاس شرکت کند این امر ملغی شد."کاسپاروف" می گوید: "نبوغ ناکامورا بر کسی پوشیده نیست اما برنده شدن در مسابقات شطرنج مهمتر از قهرمانی در پوکر است."

"مگنوس" در این مورد چنین می گوید:

"من فکر می کنم که کاسپاروف با این گفته سعی داشته است تا موضعی بیطرفانه را اتخاذ کند و از همکاریش با ناکامورا حرفی به میان نیاورد.وی تمایل داشت تا هنگامی که ناکامورا عملکرد قابل قبولی از خود به جا نگذارد این همکاری را علنی نکند.پس از موفقیت در مسابقات تاتا استیل بود که ناکامورا دیگر عملکرد قابل قبول از خود به جا نگذاشته است."

کارلسن در ادامه به پایگاه وی جی نت می گوید: به اعتقاد من از این پس فشارها بر ناکامورا بیشتر می شود و من شک دارم که وی به همان نتایجی که من از جانب همکاری با کاسپاروف گرفتم دست یابد.وی در ادامه می افزاید:

"من به خوبی با کاسپاورف و افکارش آشنایی دارم.در کتار این من به خوبی واقفم که کاسپاروف نقاط ضعف و قوت مرا به خوبی می دانست.من از زمانی که ناکامورا با کاسپاروف کار می کند نتایج خوبی را در برابر ناکامورا کسب کرده ام.هر چند معتقدم که ناکامورا پیشرفت خوبی را در نتیجه گیری داشته و خواهد داشت اما باید اذعان کنم که تنها ۴ یا ۵ بازیکن در جهان شطرنج از جمله خود من وجود دارند که شطرنج را بهتر از ناکامورا می فهمند.من نمی دانم که آیا کاسپاروف می تواند این مشکل ناکامورا را در برهه ای کوتاه از زمان حل کند و یا خیر؟!."

و پاسخ این سوال را پایگاه وی جی نت اینگونه می دهد که باید تا اواسط نوامبر آینده که مسابقات یادبود تال در مسکو با حضور جمعی از نخبگان دنیای شطرنج از جمله کارلسن و ناکامورا برگزار خواهد شد،صبر کرد.

 

نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: چهار شنبه 10 اسفند 1390برچسب:اس ام اس جوك طنز عكس دانلود فيلم دانلود آهنگ, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

ساز مخالف !!

ساز مخالف !!

چرا با من نمی سازی؟                   مگر با تو چه کردم من
تو حتی توی شطرنجم                   مخالف با منی هر دم
پیاده آمدم d4                              تو می گی این بدهe4
می گم باشه حالا c5                    تو میگی بی خیال e5
چرا با من نمی سازی؟                  مگر با تو چه کردم من
تو حتی توی شطرنجم                    مخالف با منی هر دم
وسط بازی شده حالا            می خوام حمله کنم به شاه
تو میگی شاه چیه ول کن                     بیا جناح وزیر بابا
چرا با من نمی سازی؟                  مگر با تو چه کردم من
تو حتی توی شطرنجم                  مخالف با منی هر دم
دیگه شد آخر بازی                         بابا بسه چه لجبازی
اگر شاه و نیاری تو                     تو این بازی رو می بازی
چرا با من نمی سازی؟                  مگر با تو چه کردم من
تو حتی توی شطرنجم                   مخالف با منی هر دم
با این که حرف نمی دی گوش         ولی واست دعا کردم
تو بردی بازی عشقو                         ولی من ادعا کردم
نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: چهار شنبه 10 اسفند 1390برچسب:اس ام اس جوك طنز عكس دانلود فيلم دانلود آهنگ, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

خود کوشی شطرنجی
 مدتی من سرم به مسابقات دانشجویان مشغول بود نتونستم آپدیت کنم به این خاطر از همه شما پوزش می خواهم . 

قدمت و تاریخچه پیدایش بازی "خودکشی شطرنجی" که گاها با نام "مطرنج = Matrandj" نیز مشهور است به مانند خود بازی شطرنج برای هیچیک از علاقه مندان این رشته به طور دقیق مشخص نیست . (البته گمان می کنم "مطرنج" نام بازی شطرنجی دیگری است که به اشتباه به این بازی اطلاق می گردد) . از اساتید این رشته می توان به استاد فیده کشور آرش اکبری نیا اشاره کرد ( طیق گفته سایت آچمز )  بطوریکه ایشان در این بازی زیبا در کمال ناباوری چندین واریانت و ترفند مخصوص کشف کرده و از آن ها در بازی هایش استفاده می کند !

تمام قوانين این بازی را می توان در يک جمله خلاصه کرد : " گرفتن اجباری است "همچنین این جمله را در این بازی بسیار خواهید شنید : باید بزنی !!!در این بازی بازيکنی که نوبت حرکت با اوست اگر بتواند مهره ای را بگيرد حتما ً بايد اين کار را انجام دهد . و اگر همزمان بتواند چندين مهره را بگيرد می تواند بين آنها هر طور که مايل است انتخاب کند . اولين کسی که تمام مهره های خود را از دست بدهد برنده بازی است !بازيکنی که امکان زدن هيچ مهره ای را ندارد می تواند هر حرکت مجاز در شطرنج کلاسيک (همین شطرنج خودمان) را انجام دهد . در این بازی عجیب به علت اینکه کیش و ماتی در کار نیست ، شاه هيچ نقش ويژه ای ندارد !حتی شاه را هم می توان گرفت و به بازی ادامه داد . عجیبی این بازی تا آنجا پیش می رود که حتی شاه خودی می تواند شاه حریف را بگيرد !  همچنین در این بازی قلعه رفتنی در کار نیست و پیاده پس از رسیدن به عرض آخر به شاه نیز می تواند ارتقا یابد ! متاسفانه یا خوشبختانه قانون "آن پاسان" (گرفتن پیاده در حال عبور) در این بازی وجود دارد . ضمنا ً ناگفته نماند که اگر کسی در این بازی "بی حرکت" شود ، (به عنوان مثال يک پياده داشته باشد که با مهره حریف بلوکه (مسدود) شده است)  ، برنده بازی است . پس واضح است که امکان تساوی در هيچ حالتی وجود ندارد . البته يک نکته نا اميد کننده نیز در بازی وجود دارد و آن این است که اين بازی در بعضی از حالات حل شده است . به اين معنا که کاملا ً اثبات شده که در صورت انجام فلان حرکت چه کسی برنده بازی است . به عنوان مثال حرکات معروف و متداول e4 و  d4  منجر با باخت اجباری مهره سفید می شوند . برعکس در بعضی از حالات مشخص است که سیاه تا انتها چگونه باید بازی کند تا برنده شود . خوشبختانه نکته امیدوار کننده این است ، که راه حل های مذکور آن قدر پيچيده و طولانی هستند که برای يک انسان امکان حفظ کردن آنها وجود ندارد یا این احتمال بسیار کم است . پس می توانید با خیال راحت از اين "خودکشی شطرنجی "  لذت ببرید  !

نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: چهار شنبه 10 اسفند 1390برچسب:, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

چند بیت شعر قدیمی و جالب

 ๑۩۞۩๑چند بیت شعر قدیمی و جالب๑۩۞۩๑

شطرنج عشق است.............شطرنج شور است
شطرنج مهر است...............شطرنج نور است
شطرنج زیباست ........................ماننددریاست
شطرنج نقشی..................... بر روی دلهاست
شطرنج بیکران است ............مانند آسمان است
شطرنج افتخار است............در دل قهرمان است

رخ که رسید عرض یک ستون باز می شه چک
رخ که رسید عرض دو اون رخ پشتی جلو
رخ که رسید عرض سه به هر طرف می رسه
رخ که رسید عرض چهار وزیرتم در بیار
رخ که رسید عرض پنج دعوا می شه تو شطرنج
رخ که رسید عرض شش به خاک دشمن یرشت
رخ که رسید عرض هفت به هر طرف میشه رفت
رخ که رسید عرض هشت یک امتیاز کردی دشت

نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: چهار شنبه 10 اسفند 1390برچسب:, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: چهار شنبه 10 اسفند 1390برچسب:, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

دانستنی‌هایی جالب درباره گری کاسپاروف، نابغه شطرنج
 
 

«گری وین‌اشتین» در آوریل 1963 در باکو از مادری ارمنی و پدری یهودی به دنیا آمد. «استاد بزرگ» در 1985 به عنوان جوان‌ترین شرکت‌کننده تاریخ وارد مسابقات قهرمانی جهان شد. دارنده عنوان «قهرمان جهان» (World Champin) در نخستین روز بهار سال 2005 بازنشستگی خود را اعلام کرد. اما هنوز با 2851 امتیاز در صدر جدول استاد بزرگان جهانی ایستاده است.


ادامه مطلب
نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: دو شنبه 1 اسفند 1390برچسب:آموزش شطرنج به صورت پیشرفته و دانلود کتاب شطرنج و بازی شطرنج و مقالات شطرنج, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

کامپیوتر ها چگونه شطرنج بازی می کنند؟

کامپیوتر ها چگونه شطرنج بازی می کنند؟

ممکن است بپرسید بررسی آناتومی یک برنامه شطرنج اصلاً چه فایده ای دارد؟ پاسخ را در دو سه نکته می توانم خلاصه کنم. در وهله نخست، بررسی آناتومی یک بازی شطرنج از لحاظ تیوری هوش مصنوعی می تواند نمونه بسیار جالبی از کاربرد این علم تلقی شود. در بسیاری مواقع وقتی گفته می شود هوش مصنوعی، برای بسیاری از مردم واقعاً سوال است که این هوش از کجا می آید و چگونه شکل می گیرد. شطرنج یکی از جاهایی است که می توانید ببینید چگونه یک سری معادلات ریاضی که ظاهری ساده، اما باطنی پیچیده دارند، به تدریج در پیچ و خم پردازش های بعدی مبنای هوشمندی ماشین1 را فراهم می کنند.


ادامه مطلب
نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: دو شنبه 1 اسفند 1390برچسب:آموزش شطرنج به صورت پیشرفته و دانلود کتاب شطرنج و بازی شطرنج و مقالات شطرنج, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

منطق درشطرنج

منطق در شطرنج


منطق درشطرنج

بازى شطرنج چنان شاخ و برگ می گیرد و چنان گستردگى و تنوعى می یابد که دیگر نمی توان بر اساس محاسبه صرف گفت که کدام شاخه یا شاخه ها به برترى می انجامند. استفاده از راههاى میان بر و جست و جو بر اساس توجه به جنبه هایى از پوزیسیونها اهمیت بیشترى پیدا می کند. آنچه موجب تفاوت سطح شطرنجبازان می شود،نحوه کاربرد این نوع منطق است. استادان بزرگ از توانایى تحلیل "استادانه" فقط در موارد ضرورى استفاده می کنند و بیشتر به منطقى که گفتیم متوسل می شوند و البته بهترین حرکتها را هم در کوتاه ترین زمان پیدا می کنند.توجه شما را به کلیاتى از قواعد بازى استادان جلب می کنیم.

 جهت خواندن بقیه مطالب به ادامه مطالب بروید:


ادامه مطلب
نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: یک شنبه 30 بهمن 1390برچسب:آموزش شطرنج به صورت پیشرفته و دانلود کتاب شطرنج و بازی شطرنج و مقالات شطرنج , موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

آموزش شطرنج

آموزش شطرنج 

تقويت توانايى كسى همچون يك بازيكن شطرنج امر آسانى نيست. پرورش عضلات بازو يا پاهاى يك وزشكار بسادگى از طريق تمرين با وزنه هاى مختلف قابل حصول است. تمرين همچنين به بهبود سرعت در شنا و دو كمك مينمايد. اما چقدر زمان و انرژى بايد جهت بدست آوردن مختصر پيشرفت در شطرنج بكار برد؟ براي پاسخ به اي سوال به ادامه مطلب برويد.


ادامه مطلب
نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: یک شنبه 30 بهمن 1390برچسب:آموزش شطرنج, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

راه استادي درشطرنج
باسلام به شما شطرنج بازان:

راه استادي درشطرنج

تعداد شطرنجبازان آماتور بسيار است، و درميان انبوه اينگونه بازيكنان هستند كساني كه بواسطه تمرين زياد با بازيكنان قوي، بواسطه خواندن دقيق خود آموزهي شطرنج، توانسته اند با بسياري از قوائد بازي شطرنج آشنا شوند، ياد گرفته اند كه چگونه حركات قوي بكنند، آموخته اند كه از ايجاد ضعفهي شديد در وضعيت خود اجتناب ورزند، و به سطحي رسيده اند كه مرتكب اشتباهات تاكتيكي واضح نمي شوند- و خلاصه، بازيكناني قوي گشته اند.

اين آموتورها، ديگر از روي بي دقتي مهره هايشان را از دست نمي دهند، و نسبت به اكثر استادان قرن نوزدهم، درك بهتري از پوزيسيون دارند .آنها معمولاً به راحتي مي توانند حريفان ضعيفتر و كم معلومات تر از خود را مغلوب كنند. ولي با اين حال، همين آموتورها در مسابقات معولاً مغلوب استادان امروزي مي شوند.به ادامه مطلب برويد.

 





ادامه مطلب
نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: یک شنبه 30 بهمن 1390برچسب:آموزش شطرنج به صورت پیشرفته و دانلود کتاب شطرنج و بازی شطرنج و مقالات شطرنج, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

آموزش تمرکز در شطرنج
نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: یک شنبه 30 بهمن 1390برچسب:, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

شروع شطرنجی
نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: یک شنبه 30 بهمن 1390برچسب:, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

درجات شطرنج بازان


 درجات شطرنج بازان

قدرت هر شطزنجباز با یک امتیاز عددی با نام انگلیسی Rating بیان می شود که این عدد بر

 اساس بازیهای رسمی انجام شده هر بازیکن در یک بازه زمانی مشخص محاسبه و منتشر می

شود. ریتینگ بین المللی بازیکنان توسط فدراسیون جهانی شطرنج فیده هر سه ماه یکبار محاسبه

و منتشر می شود. هر یک از فدراسیون های ملی نیز ممکن است درجه بندی خاص خود را

داشته باشند که در محدوده آن کشور مورد استفاده و پذیرش می باشد. درجه‌های استادی در

شطرنج نیز توسط فدراسیون جهانی شطرنج اعطا می شود که به شرح زیرند:

استاد بزرگ عنوانی ست که فیده از سال 1950 به شطرنجبازی که به بالاترین سطح مهارت در

 بازی رسیده است اعطا می کند. یکی از شرطهای احراز این عنوان رسیدن به ریتینگ 2500

 است. گرچه در سال 1950 تنها 39 نفر به دریافت این لقب مفتخر شدند اما هم اکنون بیش از

 900 استاد بزرگ در سراسر دنیا وجود دارند . سرگئی کاریاکین از اکراین با دست یابی به این

عنوان در سال 2002 در حالی که فقط 12سال و7 ماه داشت جوانترین استاد بزرگ شطرنج تاکنون است.

استاد بزرگ زنان ( WGM )این عنوان منحصرا برای بانوانی که در سطحی میان استاد فیده و

استاد بین المللی قرار دارند در نظر گرفته می شود.

نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: یک شنبه 30 بهمن 1390برچسب:آموزش شطرنج به صورت پیشرفته و دانلود کتاب شطرنج و بازی شطرنج و مقالات شطرنج, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

پاسخ به نظرات مردم در مورد شطرنج


(به نام خداوند بخشنده مهربان)

سلام و درود فراوان بر شما شطرنج بازان گرامی

در طول این مدت فعالیت بنده در تهیه این وبلاگ نظرات متعددی برای من ارسال شد و

دوستان مطمئن باشند که من به نظراتشان اهمیت می دهم و تا توان دارم سعی در پاسخ دهی به

نظراتشان دارم و این کار را انجام می دهم.

همه ی کسانی که شطرنج بازی کرده و دوست دارند پیشرفت بیشتری در بازی شطرنج به سوی

حرفه ای شدن داشته باشند و یک بازیکن تمام عیار شوند می بایست به چند نکته زیر توجه کنند:

در کشور ما ایران با وجود علاقه مندان زیاد به شطرنج متاسفانه درجهان حرفی برای گفتن

نداریم و آن به این خاطر است که ما به خودمان می گوییم ما باید یک استاد بزرگ شطرنج  یا

یک سالن شطرنج با تمامی امکانات شطرنج خوب داشته باشیم تا بتوانیم در شطرنج پیشرفت

کنیم.  پس همت ما کجا رفته ، پس تلاش ما کجا رفته که دراین فکریم که باید یک استاد بزرگ

شطرنج و یک سالن وسیع و با تمام امکانات شطرنج داشته باشیم و گرنه ما نمی توانیم یک

شطرنج باز خوبی بشویم ، ما اگر بخواهیم می توانیم  حرفی برای گفتن در دنیا داشته باشیم .

بیایید با تمام وجود بگوییم ما می توانیم و شب و روز در پی این موفقیت و سر بلندی تلاش کنیم

تا بتوانیم نام ایران را در تمام جهان طنین انداز کنیم .لطفا براي خواندن كامل متن به ادامه مطلب برويد.


ادامه مطلب
نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: یک شنبه 30 بهمن 1390برچسب:آموزش شطرنج, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

                               گری کاسپاروف قهرمان اسبق شطرنج دنی.

نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: یک شنبه 30 بهمن 1390برچسب:, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

آموزش شطرنج

آموزش شطرنج

 تقويت توانايى كسى همچون يك بازيكن شطرنج امر آسانى نيست. پرورش عضلات بازو يا پاهاى يك وزشكار بسادگى از طريق تمرين با وزنه هاى مختلف قابل حصول است. تمرين همچنين به بهبود سرعت در شنا و دو كمك مينمايد. اما چقدر زمان و انرژى بايد جهت بدست آوردن مختصر پيشرفت در شطرنج بكار برد؟ هزاران نفر در سر تا سر جهان بطور منظم به بازى شطرنج مىپردازند اما در مجموع هيچ پيشرفت قابل توجهى حاصل نميكنند. زمانى كتابهاى آموزشى لاسكر، كاپابلانكا و ايوه را مطالعه مىنمودم.گفته هاى ايوه را بخاطر هماهنگى و استدلال منطقى اش ستايش كردم. اما بويژه يادداشتهاى لاسكر را بخاطر دارم.او فرد بسيار خوشبينى بود بواسطه آنكه اظهار ميداشت قادر درمدت ۱۲۰ ساعت يك شطرنج مبتدى را به سطح يك استاد بين المللى برساند. نميدانم چه كسانى اين اداعاى لاسكر را مىپذيرند اما بيشك فاصله بس درازى است ميان كسى كه فقط چگونگى اجتناب از خطاهاى بزرگ را مىداند (مبتدى) و كسى كه به استقلال تكنيكى در بازى دست يافته و به سيستمهاى گشايشى مختلف مجهز بوده و به ظرافتهاى استراتژى شطرنج واقف است (استاد شطرنج) دليلى وجود ندارد كه يكنفر هنگاميكه استاد شد بتواند با موفقيت به بازيكنان جوان تعليم شطرنج دهد.لطفا به ادامه مطلب برويد.

 


ادامه مطلب
نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: جمعه 28 بهمن 1390برچسب:آموزش شطرنج به صورت پیشرفته و دانلود کتاب شطرنج و بازی شطرنج و مقالات شطرنج, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

رژیم غذایی شطرنجباز

بازیکنان شطرنج به ورزش ها و تمرینات فیزیکی روزانه اهمیت زیادی می دهند ولی چون شطرنج یک بازی فیزیکی نیست هیچ کس راجع به عادت تغذیه و رِژیم های مناسب برای بازیکنان شطرنج صحبت نمی کند . روبرتو بالیون ( (Roberto Baglione از وزارت تغذیه ، مرکز عملکرد عالی ورزش ملی بوینوس آیرس آرِژانتین بطور منظم عادت های غذایی استادان بزرگ را مورد مطالعه قرار داده است . بررسی های او 72 استاد بزرگ بین المللی فعال را در بر دارد ( 17 زن و 55 مرد ،‌ 55- 18 سال ) که از سی و پنج کشور جهان به پرسش نامه وی که حاوی 15 موضوع است پاسخ داده اند . مقاله وی حاوی مشاهداتی است که همراه با توصییه های مفید برای بازیکنان شطرنج می باشد . این مقاله به بازیکنان شطرنج کمک می کند تا رژِیم غذایی خود را برنامه ریزی کنند .
شطرنج در سطوح بالا بعنوان یک ورزش طاقت فرسا تلقی می شود ،‌ نه تنها بصورت ذهنی بلکه بطور فیزیکی از آن یاد می شود . یک مسابقه شطرنج می تواند با بیش از 7 ساعت شرایط استرس زا برای بازکنان همراه باشد .
تحقیقات انجام شده بوسیله استاد بزرگ و پزشک آلمانی هلموت فلوگر Helmut Pfleger ثابت نموده است که بازیکنان برجسته شطرنج در مسابقات پارامتر های فیزیولوِیکی قابل مقایسه ای با افراد فعال در ورزش های فیزیکی نظیر تیر اندازی ، اتومبیل رانی و گلف را دارند و بنابر این با این معیار شطرنج می تواند درهمان گروه رشته های ورزشی که یاد شد قرار گیرد .
بنابر این لازم است تا آمادگی خود را محدود به ساعات بررسی صفحه شطرنج معطوف نکنیم . بلکه باید برنامه های کامل تری را در نظر گیریم که شامل تمرینات ورزشی و برنامه غذایی مناسب در بین سایر نیاز ها باشد .
برای این که عادت های ورزشی استاد بزرگان فعال را تحلیل کنیم ،‌یک بررسی جهانی در سال 2006 با تاکید ویِژه بر عادت های غذایی صورت گرفت .
ما نتوانستیم بررسی های قبلی در ارتباط با عادت های تغذیه بازیکنان برجسته شطرنج را پیدا کنیم و انتظار داریم که نتایج این تحقیق بتواند برای بازیکنان از جمله استاد بزرگان ، پزشکان ،‌متخصصین تغذیه و تمرین دهنده ها مفید باشد .
بررسی اخیر 72 استاد بزرگ (‌از جمله 17 زن و 55 مرد ، 55 – 18 سال )‌ را از 35 کشور جهان را در بردارد که به پرشنامه مذکور حاوی 15 موضوع از طریق ای میل پاسخ دادند .
متوسط درجه بین المللی بازیکنان مورد تحقیق (‌به نقل از فهرست اکتبر 2006 FIDE ) 2402 برای زنان و 2551 برای مردان بود.
عادت های تغذیه
7/66٪ استادان مورد بررسی حداقل 3 وعده غذا در یک روز می خوردند و 1/36 ٪ آنها اغلب از خوردن صبحانه صرف نظر می کردند .
صبحانه یکی از مهم ترین وعده های غذایی روزانه است چون تاثیر مستقیمی بر عملکرد ذهن (‌ و بدن ) در صبح دارد . صبحانه تاثیر مستقیم بر تمرکز گلوکز در مغز و کبد داشته و بسیاری از مواد غذایی که برای تولید نئو ترنسمیتر ها ( neurotransmitter - فرستنده های شیمیایی که بر ارتباطات سلول های عصبی عمل می کنند )‌لازم است را تامین می کند .
بسیاری از محققین نشان داده اند که بدون صرف صبحانه تمرکز ذهنی وقتی فعالیت های فکری در صبح انجام می شود تحت تاثیر قرار می گیرد . و بر اساس آزمایش ها روی حافظه و تمرکز ،‌ صبحانه مناسب برای نگهداری عملکرد ذهنی در آن لحظه روز کمک می کند . حتی اگر هنوز هم تحقیقات ویِِژه برای شطرنج راجع به این موضوع لازم باشد ،‌می توان حدس زد که عملکرد بازیکنان شطرنج که در ساعات صبح تمرین کرده و مسابقه می دهند به همین طریق تحت تاثیر قرار گیرد .
از جمله دلایلی که چرا صبحانه از قلم می افتد این است که اغلب بازیکنان شطرنج در دیر وقت شب مطالعه کرده و سپس بعد از زمان صبحانه از خواب بر می خیزند .
با در نظر گرفتن برنامه غذایی ویژه برای مسابقات نتایج اصلی ذیل بدست آمد :
اکثریت استادان بزرگ ( 7/66٪ ) از پرخوری یا خوردن غذاها یی که به سختی قابل هضم هستند قبل از مسابقه اجتناب می کنند در حالی بقیه صرف غذای معمولی و منظم را ترجیح می دادند. ثابت شده است که بعد از صرف غذا فشار خون در اعضایی که در فرایند هضم نقش دارند بالا می رود و بنابراین خون و اکسیژنی که به سایر اعضا ی بدن مثل مغز فرستاده می شود ،‌کاهش می یابد . اگر مقدار غذایی که مصرف می شود حجیم و یا دیر هضم باشد در نتیجه این فرایند شدید تر شده و یا طولانی تر می شود و احساس خواب آلودگی و خستگی بیشتر و هوشیاری و تمرکز کمتر شده و مستعد انجام اشتباهات بیشتر در ارتباط با تمرکز و بررسی می گردند .
طی مسابقات ،‌تعداد زیادی از بازیکنان شطرنج (8/95٪) از غداهای جامد یا مایع استفاده می کنند در حالی که بقیه خیر .
بیشتر غداهای جامد ترجیح داده شده توسط استادان بزرگ شامل شکلات (5/80٪) ،‌میوه (6/14٪) ،‌و مشتقات غلات (8/9٪) بودند . واز بین انواع مایعات مورد مصرف بیشتر آب (1/72٪) ، قهوه (6/42٪) ،‌و چای (5/29٪) ترجیح داده شدند .
از نقطه نظر کیفی ، انتخاب غذاهای مایع و جامد مورد اشاره بدلیل منبع گلوکز آنها ،‌آب و سایر مواد غذایی و زمان هضم آنها می تواند رضایت بخش تلقی شود .
نیمی از بازیکنان مورد بررسی ( 36 نفر ) بدون نیاز به احساس تشنگی می خورند . احساس تشنگی علامت نیاز به یک نوشیدنی است ولی علامتی دیرهنگام است و در نتیجه شاخص مناسبی برای تعیین وضعیت هیدراسیون نیست . درصدی از مقدار آب موجود در بدن ممکن است قبل از احساس تشنگی از دست برود که برای تحت تاثیر قرار دادن و کاهش عملکرد ذهنی (‌فکری ) در تمرکز ،‌علم حساب و حافظه کوتاه مدت در مقایسه با یک وضعیت هیدراسیون عادی و مناسب ،‌ کافی باشد . همچنین تشنگی احساس ناخوشیندی برای بازیکنان می باشد .
طی مسابقات شطرنج ، معمولاً با عرق کردن آب زیادی از دست می رود و در بسیاری مواقع محیط گرم و یا مرطوب است . بعلاوه عرق کردن بین ورزشکاران خیلی متغیر است بدلیل وجود عوامل مختلف نظیر محیط سطحی پوست ، جنسیت ،‌بلوغ ،‌شدت کار ، لباس ،‌توانایی فیزیکی ،‌تطابق با گرما ،‌رِژیم غذایی و ... و بنابر این توصییه های جداگانه به مصرف مایعات و جایگزینی آب از دست رفته مشکل است .
یکی از مهم ترین یافته های بررسی حاضر این بود که تعداد اندکی از استاد بزرگان ( 2 بازیکن ) طبق گزارش تحت نظر متخصصین تغذیه برای دست یابی به نیاز های فیزیکی و ذهنی خود هستند .

نويسنده: علي يزداني تبار تاريخ: جمعه 28 بهمن 1390برچسب:, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

درباره وبلاگ

๑۩۞۩๑به وبسايت من خوش آمدید.اينجانب علي يزداني تبار اين وب سايت را براي برداشتن گامي ديگر در جهت توسعه شطرنج كشور عزيزم ايران ساخته ام.لطفا نظر بدهيد.๑۩۞۩๑

نويسندگان

لينکهاي روزانه

جستجوي مطالب

طراح قالب

© All Rights Reserved to prochess.LoxBlog.Com | Template By: NazTarin.Com

اسلايدر

ابزار وبلاگ




در اين وبلاگ
در كل اينترنت